Kako da kupovina stana ne bude samo rešavanje stambenog pitanja već i sigurna i dugoročna investicija? Jedan od osnovnih uslova za ostvarenje tog cilja je kupovina nekretnine na dobroj lokaciji.

Koji su parametri koji utiču na višu cenu stambenog prostora na atraktivnoj gradskoj lokaciji i da li je ta cena opravdana? Hajde da razmotrimo glavne prednosti kupovine stana na takvoj lokaciji i kako one utiču na formiranje cene istog.

Ključni faktori prilikom kupovine novog stana: opremljenost i karakteristike zgrade i stana

Kako da kupovina stana ne bude samo rešavanje stambenog pitanja već i sigurna i dugoročna investicija?

Kako da Vam kupljena nekretnina što duže zadrži karakteristike nove i neoštećene? Kako da imate što manje troškova na njenom održavanju? Kako da izaberete nekretninu koja svojim karakteristikama prati najnovije trendove na tržištu? Odgovor na ovo pitanje krije se u dobrom odabiru Vašeg budućeg stana i stambene zgrade odnosno u obraćanju pažnje na najvažnije aspekte opremljenosti i karakteristika istih.

Visokokvalitetna stolarija je ključna za očuvanje energetske efikasnosti stana. Višeslojna, niskoemisiona stakla na prozorima i kvalitetni materijali za prozorske profile obezbeđuju da u Vašem novom stanu bude manje buke, a smanjuju i troškove grejanja i hlađenja prostora. Osim toga, estetski izgled prozora i vrata takođe često ima uticaj na ukupni dojam enterijera i može, u zavisnosti od Vaših prioriteta, igrati važnu ulogu pri kupovini novog stana.

Izbor podnih obloga direktno utiče na atmosferu i udobnost prostora. Laminat, parket ili keramičke pločice nude različite karakteristike koje se mogu prilagoditi potrebama stanara. Važno je razmotriti ne samo estetske aspekte već i praktičnost i lako održavanje podova.

Kvalitetne sanitarije u kupatilu ne samo da pružaju funkcionalnost već i stvaraju prijatno okruženje. Moderne tuš kabine, kvalitetna keramika i dobra rasveta doprinose osećaju luksuza i čine kupatilo mestom opuštanja. Ako se na sve to doda još i podno grejanje u kupatilu, onda se dolazi do nove dimenzije komfora.

Efikasan sistem grejanja i hlađenja od suštinske je važnosti za održavanje prijatne temperature tokom cele godine. Pažljivo razmotrite odabir sistema za grejanje u Vašem novom stanu i šta dobijate a šta gubite na dugoročnom planu. Uzmite u obzir i postojanje uređaja za hlađenje s obzirom na sve toplija leta. Savremeni sistemi, poput onih baziranih na toplotnim pumpama, nude, osim grejanja, takođe i hlađenje Vašeg novog prostora preko istih izlaznih jedinica, a energija za iste se crpi iz geotermalne energije. Takvi sistemi doprinose ne samo maksimalnom komforu nego i uštedi na računima za energiju.

Osim opremljenosti stana, karakteristike i sadržaji zgrade takođe imaju presudnu ulogu pri kupovini nove nekretnine.

Bezbednost zgrade je od suštinske važnosti. Video nadzor, interfoni i drugi sigurnosni sistemi stvaraju osećaj bezbednosti među stanarima. Osim toga, adekvatno osvetljenje zajedničkih prostora poput hodnika, ulaza i parkinga dodatno poboljšava nivo sigurnosti.

Kvalitetna fasada doprinosi estetici celokupnog objekta i čuva vrednost Vaše nekretnine. Osim estetike, kvalitet fasade određen je i njenom energetskom efikasnošću. Adekvatna termoizolacija obezbeđuje smanjenje gubitke energije čime se dobija na komforu, a smanjuju se računi za grejanje ili hlađenje stana.

Prisustvo dovoljno skladišnog prostora u samom stanu ili zajedničkim prostorima zgrade omogućuje da se očuva urednost zgrade. Ostave i zajednički skladišni prostori često su ključni za organizaciju i čuvanje stvari koje nisu u redovnoj upotrebi i za koje najčešće nema dovoljno prostora u samom stanu.

Postojanje dobro organizovanog parking prostora ili garaže dodatno olakšava svakodnevni život stanara. Obezbeđen parking prostor ne samo da čuva vozila od spoljnih uticaja već i doprinosi smanjenju problema sa parkiranjem, posebno u urbanim sredinama gde je sve teže naći slobodno parking mesto.

Opremljenost stana i zgrade su ključni faktori koji utiču na kvalitet stanovanja. Pažljivim razmatranjem kvaliteta stolarije, podnih obloga, sanitarija, sistema grejanja i hlađenja za stan, kao i bezbednosnih sistema, fasade, skladišnog prostora i parkinga za zgradu, potencijalni kupci mogu doneti informisanu odluku koja će odražavati njihove potrebe i dugoročne ciljeve. Ovi faktori ne samo da utiču na trenutno zadovoljstvo već i na dugoročnu vrednost investicije u nekretninu. Imajući u vidu sve od navedenih aspekata, odlučili smo se da u izgradnji naše buduće zgrade „DVE VOJVODE“ istima poklonimo maksimalnu pažnju. Mi u IMMO GRADNJI smo sebi postavili visoke kriterijume i trudimo se da opravdamo poverenje svojih kupaca, u šta se možete uveriti i sami uvidom u našu aktuelnu ponudu.

Slične novosti